Vidste du at...? 
 
 
Huden er kroppens beskyttelsesdragt
Huden er kroppens største organ. Fra top til tå beskytter ca. 3,6 kilo hud kroppen og forhindrer, at vand og fugt fordamper. Læs mere om huden.
 
Solskader
50% af UV-relaterede skader i huden sker før 19-års alderen.
 
 
Tanoreksi
Længslen efter det næste sol-fix kan blive så stor, at man ender som tanoreksi-offer. Læs mere om tanoreksi.
 
 
Deodorantens opgave
Hvor meget sveder vi egentlig, og hvorfor lugter det? Læs facts om sved her.
 
 
Spis sødt og duft godt
Den amerikanske ingrediensvirksomhed Beneo har introduceret nyt slik på det europæiske marked, som hævdes at kunne påvirke kroppens duft indefra. Læs om slik der giver kroppen duft.
 
 
Hvorfor opstår pigmentpletter?
Årsagen kan spores tilbage til melanocytterne - celler, der er lokaliseret i de nederste lag af epidermis. Fremkomsten af mørke pletter er kædet sammen med flere forskellige forandringer i celleaktiviteten. Læs mere om pigmentpletter og hyperpigmentering her.
 
 
Elie Saab
Den libanesiske couture-designer Elie Saab har netop lanceret en parfume, der afspejler hans elegante kjoledesign. Hvis du ikke helt ved, hvem designeren er, kan du læse om Elie Saab her.
 
 
Britney Spears
Popidolet har ikke alene sat masser af rekorder inden for musikken, hun topper også med rekordsalg i parfumebranchen. Her kan du se interessante facts om Britney Spears.
 
 
Demografi
Andelen af kvinder over 35 år vokser i hele verden, fordi vi lever længere. I 2015 vil andelen af kvinder over 35 år være 62% i Europa.
 
 
Parfumens opbygning
En parfume er en kompliceret komposition, der kan være sammensat af hundredvis forskellige duftstoffer, der stammer fra to overordnede grupper af råmaterialer. Læs mere om
 
 
Parfumekoncentrationer
Få et overblik over parfumekoncentrationerne i forskellige typer dufte. Læs mere om parfumekoncentrationer.
 
 
Lidt om lugtesansen
Lugtesansen er den mest komplekse af vores sanser. Læs mere om lugtesansen.
 
 
Tilladte solfaktorer
EU har en officiel anbefaling af, hvilke faktortal, der må anvendes på solprodukter. Og hvad så, hvis et produkt er mærket med en anden faktor? Læs mere om de forskellige solfaktortkategorier.
 
 
Hvor meget beskytter din solcreme?
Solfaktoren er det tal, man skal gange med, når man vil regne ud, hvor meget større soldosis, man kan klare uden at blive skoldet. Læs mere om solprodukternes beskyttelsesprocent.
 
 
Hudens fasthed
Hvorfor bliver huden slap, og kan vi gøre noget ved det? Læs om nyeste forskning i hudens fasthed.
 
 
Ny teknologi skåner miljøet
Nye teknologier til fremstilling af dufte betyder, at planter ikke skal høstes for, at dufte kan skabes – det er skånsomt for både miljø og planteliv. Læs om nye duftteknologier.
 
 
Ozonlaget er rekordtyndt dette forår
Der er ekstra god grund til at finde solcremen frem nu, for skjoldet, der beskytter jorden mod skadeligt ultraviolet lys fra solen, er ekstra tyndt over Arktis dette forår. Når den ozonfattige luft over Arktis blandes med anden luft i atmosfæren, vil det give et tyndere lag ozon over hele den nordlige halvkugle. Læs mere om de farlige UV-stråler.
 
 
Historien om Opium
I 1977 lancerede Yves Saint Laurent sin meget omtalte duft Opium. Duften blev en succes, ikke bare på grund af sin usædvanlige sammensætning men også på grund af sit provokerende navn. I USA var reaktionen kraftig. Læs mere om Opium.
 
 
Vidste du det om dufte?
Sjove facts om dufte og lugtesansen: En rose dufter fx sødere for nogen end for andre. Og samme person oplever aldrig den samme duft på samme måde to gange. Læs mere om dufte.
 
 
Sådan bages øjenskygger
Nogle øjenskygger bages for at give et dybere look og et holdbart resultat. M.A.C. er kendt for sine Bake-øjenskygger, og nu har også Maybelline New York lanceret bagte øjenskygger. Læs mere om bagte øjenskygger.
 
 
Hårets forandring
Lige som kroppen forandres, forandrer håret sig også med alderen - ikke bare farven men også kvaliteten. Hår vokser ca. 15 cm om året, og normalt taber du 100-150 hårstrå hver dag... Læs mere om hårets forandring.
 
 
Læbestiftens historie
Kvinder har brugt læbestift i mere end 5.000 år, og rød læbestift signalerer styrke og kvindelighed på samme tid. Læs mere om læbestiftens historie her.
 
 
Soleksem
Soleksem rammer ca. 15% af befolkningen i Skandinavien - ofte unge kvinder mellem 15 og 25 år. Soleksem skyldes i langt de fleste tilfælde UVA-strålerne.
 
 
Vidste du om læbestift:
- at læbestift kommer ind på en suveræn 1. plads, hvis man spørger en kvinde, hvad hun ikke vil forlade sit hjem uden.
- at en gennemsnits kvinde ejer 8 læbestifter.
- at læbestiften første gang dukkede op for 5000 år siden i Ur, tæt på Babylon.
- at læbestift holder bedre, hvis du påfører den efter samme princip, som gælder neglelak: læg på. Hold pause. Læg på.
 
 
De seks hudtyper
Hud kan inddeles i seks hudtyper, som hovedsageligt baserer sig på hudens tolerance over for solen. Se de seks hudtyper her.
 
 
Øjebryn
Øjenbrynene har stor betydning for ansigtets uddtryk. Læs mere om øjenbryn her.
 
 
Lip gloss
Det var Max Factor, der i 1935 opfandt lip glossen.
 
 
Øjnene
Vores øjne blinker ca. 10.000 gange om dagen, og der er 22 muskler i øjenområdet. Det er omkring øjnene, at de første mimikrynker bliver permanente, og de kaldes kragetæer. Huden omkring øjnene bliver løsere allerede i 30'erne. Det er derfor en god idé at begynde at bruge øjencreme, når du er sidst i 20'erne.
 
Huden omkring øjnene er 40% tyndere end huden i resten af ansigtet. Det betyder, at aldersforandringer typisk udvikles først i øjenområdet, og det er derfor vigtigt at bruge en øjencreme, som fugter huden godt.
 
 
Forskel på dag- og natcreme
Der er grund til at bruge én creme om dagen og en anden creme om natten. Dagcremer har en beskyttende effekt mod udefrakommende faktorer, så som forurening, sol, kulde, blæst og lignende samt udtørring fra miljøet, airconditioning, computerskærme m.v. Natcremer er genopbyggende, da huden arbejder på højtryk om natten for at udbedre de skader, der er opstået i løbet af dagen.
 
 
Stamceller
Hver 10. celle er en stamcele.
Hver stamcelle kan danne hundredevis af nye celler.
Der 29% færre stamceller under en rynke.
En 3 cm lang rynke er udtryk for et tab af 8.000 stamceller.
 
 
Historien om 4711
4711 Original Eau de Cologne er et af de ældste parfumemærker på markedet. Navnet genkendes over hele verden, og mange betragter den som alle Eau de Cologners moder. Læs here historien om 4711 her.